İZMİR / BUCA - Tınaztepe Anadolu Lisesi

29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizdeki tüm lise öğrencileri arasında "Cumhuriyet 100 Yaşında" konulu kompozisyon yarışması düzenlenmesi planlanmıştır.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA

‘’CUMHURİYET 100 YAŞINDA’’ Konulu Lise Öğrencileri arası Kompozisyon Yarışması.

Kompozisyon Yarışmasının Amacı:

Liselerde okuyan öğrencilerimizin Atatürk ile ilgili bilgisini, görüşlerini duygu ve düşüncelerini planlı bir şekilde anlatabilme becerisini geliştirme, gençlerimize Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek, yaygınlaştırmak ve öğrencilerimizde ‘’Cumhuriyet’’ bilinci oluşturmak.

Kompozisyon Yarışmasına Katılma Şartları:

-Kompozisyon yarışması ‘’Cumhuriyet 100 Yaşında’’konulu olarak lise öğrencileri arasında düzenlenmiştir.

-Eserler alıntı olmayıp, yayınlanmamış olacaktır.

-Eserler 12 punto Times New Roman karakteri ile yazılacaktır.

-Kağıdın arka yüzüne ve sol alt köşesine sahibinin adı soyadı ve okulu yazılacaktır.

-Eserler 2 (iki) sayfayı geçmeyecektir.

-Her okul  1(bir) eserle katılım sağlayacaktır.

-Eserde yazım ve noktalama işaretlerine dikkat edilecektir.

-Dili kullanma becerisine dikkat edilecektir.

Yarışma Takvimi:

6 Ekim 2023:Yarışmanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara duyurulması.

16  Ekim 2023:Eserlerin okul müdürlükleri tarafından bir dosya içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri ‘’bölümüne teslim edilmesi.

18 Ekim 2023:İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından eserlerin incelenip, ilk 3 (üç) belirlenmesi.

Ödül Töreni İlçe Milli Eğittim Müdürlüğünce  29 Ekim 2023  tarihinde Stadyumda yapılacaktır. Ödül alacak Öğrenciler ayrıca 27 Ekim 2023 tarihinde Stadyumda gerçekleştirilecek genel provaya katılacaklardır.

DEĞERLENDİRME:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyon tarafından eserlerin değerlendirilmesi yapılacaktır. Türkçeyi doğru kullanma, özgünlük, konuya uygunluk, kompozisyon kurallarına uygunluk değerlendirmede göz önünde bulundurulacaktır.

ÖDÜLLER: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk 3 (üç) derece alan öğrenciler ödüllendirilecektir.

Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 16:53 - Görüntülenme: 333